User avatar
ezola
Topic Author
Posts: 33
Joined: Tue May 29, 2012 3:00 am

post time doesn't work

Wed Oct 05, 2016 9:14 pm

When I logout and view the forums you see "times" that make sense, ie: 2 days ago, last month, moments ago. When I log in everything is "last year". The time in my profile is set correctly: UTC -08:00 America/Anchorage and the date and time match my computer's time. I deleted cookies and reset my profile. Still the problem doesn't change?

What's weird is that when I open a post you briefly see the actual exact date and time of the post (this is what I'd really like to see instead of "2 days ago", I relish precision) but it quickly reverts to everything being listed as "posted last year".

"posted last year" is totally useless of course. Why would one take time to respond to someone who may not even be using the site anymore........

But having to log out in order to make sense of the site is equally silly

?????
 
Longhornmaniac
Posts: 2986
Joined: Wed Jun 15, 2005 2:33 pm

Re: post time doesn't work

Thu Oct 06, 2016 12:02 am

Yep. Just viewing this post, I saw the correct time for your post display for a split second (and I mean a split second) then went to "last year." Very frustrating.
Cheers,
Cameron
 
User avatar
ezola
Topic Author
Posts: 33
Joined: Tue May 29, 2012 3:00 am

Re: post time doesn't work

Thu Oct 06, 2016 7:46 am

I just discovered today that if you put the mouse point directly over the little clock it will display the exact time of the post. But like the logging out option this is not a very practical way to use a forum.
 
User avatar
JohnKrist
Crew
Posts: 1735
Joined: Sat Jan 22, 2005 11:54 pm

Re: post time doesn't work

Thu Oct 06, 2016 11:57 am

I see everything correct
Could you please state OS and browser?
Airliners.net Crew-Head Support
5D Mark III, 7D, 17-40 F4 L, 70-200 F2.8 L IS, EF 1.4x II, EF 2x III, SPEEDLITE 600EX-RT
 
Longhornmaniac
Posts: 2986
Joined: Wed Jun 15, 2005 2:33 pm

Re: post time doesn't work

Thu Oct 06, 2016 3:15 pm

JohnKrist wrote:
I see everything correct
Could you please state OS and browser?


Windows 10 (most recent version) and Chrome.
Cheers,
Cameron
 
User avatar
ezola
Topic Author
Posts: 33
Joined: Tue May 29, 2012 3:00 am

Re: post time doesn't work

Fri Oct 07, 2016 2:52 am

John,

I'm using Windows 10, current version, Firefox, current version. This is not something new, it's been like this for many weeks if not months. The only thing that changed is that I finally tried to fix it and when I could not I posted. Sorry if I come off sounding so testy but I always figure I'm the dummy doing something wrong and I'll spend a lot of effort trying to find my mistake. I'm getting old and cranky.

Thanks for your time, John D.
 
User avatar
JohnKrist
Crew
Posts: 1735
Joined: Sat Jan 22, 2005 11:54 pm

Re: post time doesn't work

Fri Oct 07, 2016 5:27 pm

Ezola, you didn't sound testy in any way, at least I didn't read it like that and I sure didn't mean to reply as if you were. I need to check on my computer, haven't fired that thing up in a month at least but it's win10 with Safari, Chrome, IE, Firefox and Edge on it.
Airliners.net Crew-Head Support
5D Mark III, 7D, 17-40 F4 L, 70-200 F2.8 L IS, EF 1.4x II, EF 2x III, SPEEDLITE 600EX-RT
 
User avatar
ezola
Topic Author
Posts: 33
Joined: Tue May 29, 2012 3:00 am

Re: post time doesn't work

Fri Oct 07, 2016 8:36 pm

JohnK:

Your reply was fine. I am aware that I have been quite bitter and cutting in the past and I was afraid that my original post and request for help was sounding that way again. I'd hate to be asking for help and at the same time be rude to the person who was trying to help.

Hope you can find a solution, John D.
 
User avatar
ezola
Topic Author
Posts: 33
Joined: Tue May 29, 2012 3:00 am

Re: post time doesn't work

Fri Oct 07, 2016 8:51 pm

Quick note: this IS a Firefox problem!

I just tried the forum on Edge and IE and the date worked fine on both of them. Of course I can't stand either of them. I'd delete Edge if I could and keep IE only for those rare sites that don't work on Firefox.

I know Firefox drives developers crazy with their constant updates (I don't like that either) but it's so much more pleasant to use and has so many great extensions that I can't imagine changing.

I know I'm getting to be really old school but the 2 best things I've done with my new windows 10 laptop (which I like) was getting rid of Cortana (which is do-able, lol) and turning off automatic updates which always loaded at the worst time. I'm still working on getting rid of all the Asus bloatware.

good day, John D.
 
User avatar
JohnKrist
Crew
Posts: 1735
Joined: Sat Jan 22, 2005 11:54 pm

Re: post time doesn't work

Sat Oct 08, 2016 7:08 am

Believe me, I work with IT systems aimed for municipalities. My job is Product Owner of web based addons that access the core system so the people can access their water usage stats, bills, meter readings etc. I am forced by law to see that my products work from IE6 up to Edge, mobile browsers, and even Opera. It's a pain in the... Wish that the browsers would have a streamlined minimum when it comes to functionality and behaviour, unfortunately this is not the case :(
Airliners.net Crew-Head Support
5D Mark III, 7D, 17-40 F4 L, 70-200 F2.8 L IS, EF 1.4x II, EF 2x III, SPEEDLITE 600EX-RT
 
User avatar
JohnKrist
Crew
Posts: 1735
Joined: Sat Jan 22, 2005 11:54 pm

Re: post time doesn't work

Sun Oct 09, 2016 10:48 am

Ezola, I have just tried being logged in and out in Firefox v47, updated to v48 and now v49. No issues with post time in any of them.
Longhornmaniac, same goes for Chrome v53
It even works in Safari 5.1
All tests on Win10 Pro.
Airliners.net Crew-Head Support
5D Mark III, 7D, 17-40 F4 L, 70-200 F2.8 L IS, EF 1.4x II, EF 2x III, SPEEDLITE 600EX-RT
 
User avatar
ezola
Topic Author
Posts: 33
Joined: Tue May 29, 2012 3:00 am

Re: post time doesn't work

Wed Oct 12, 2016 9:02 am

John, I do not know what to say? I'm looking at this thread right now and every post says "last year"? If I mouse over the little clock it give me a correct time (I think it does anyway, your last post say October 9th, 2016, 2:48 am?). I know my time zone is set correctly and I did the delete cookies routine. I'm thinking there is some relation to my computers clock that is causing this??? That clock is correct......so....it's just a guess, this is beyond my experience.......
 
User avatar
JohnKrist
Crew
Posts: 1735
Joined: Sat Jan 22, 2005 11:54 pm

Re: post time doesn't work

Thu Oct 13, 2016 11:13 am

Beyond mine as well I'm afraid, it's hard to find the causing issue if you cant replicate it :(
Airliners.net Crew-Head Support
5D Mark III, 7D, 17-40 F4 L, 70-200 F2.8 L IS, EF 1.4x II, EF 2x III, SPEEDLITE 600EX-RT
 
User avatar
Polot
Posts: 6242
Joined: Thu Jul 28, 2011 3:01 pm

Re: post time doesn't work

Thu Oct 13, 2016 4:59 pm

I use to have this problem, then changed "My Date Format" in board preferences to Day Month Day, Year, time (e.g., Thu Oct 13, 2016 12:57pm) from the default (I think that is Month Day, Year, time) and that fixed the issue.
 
User avatar
JohnKrist
Crew
Posts: 1735
Joined: Sat Jan 22, 2005 11:54 pm

Re: post time doesn't work

Thu Oct 13, 2016 5:31 pm

Thank you Polot, by changing the date format I could replicate the issue, so change the format and it should work
Airliners.net Crew-Head Support
5D Mark III, 7D, 17-40 F4 L, 70-200 F2.8 L IS, EF 1.4x II, EF 2x III, SPEEDLITE 600EX-RT
 
User avatar
ezola
Topic Author
Posts: 33
Joined: Tue May 29, 2012 3:00 am

Re: post time doesn't work

Tue Oct 18, 2016 8:46 am

HEY!!! It works. I'm baffled that something so minor would cause a problem but whatever........it's fixed :D

Thanks so much guys!
 
User avatar
ADent
Posts: 962
Joined: Fri Dec 22, 2006 12:11 pm

Re: post time doesn't work

Wed Dec 28, 2016 5:43 pm

This has been bugging me for awhile. Thought maybe it was an add on or something.

If I change it to something else dates work, if I change it back to "December 28th, 2016, 10:39 am" all the posts go back to last year.
 
User avatar
ADent
Posts: 962
Joined: Fri Dec 22, 2006 12:11 pm

Re: post time doesn't work

Wed Dec 28, 2016 5:59 pm

Dec 28th, '16, 10:43 does the same "last year" thing.
28 Dec 2016, 10:43 works, but my post time is off. It say me post above is "7 hours ago", which is the same offset my timezone is (UTC -7:00)
28 Dec 2016 10:43 works (offset time)
Wed Dec 28, 2016, 10:43 works (w/ offset time)
less than a minute ago / 28 Dec 2016, 10:43 doesn't work (last year post times)
less than a minute ago / December 28th, 2016, 10:43 am doesn't work (last year post times)
Y-m-d H:i:s does work as a custom date format (w/offset time)
Ymd doesn't work (last year post dates)
 
User avatar
scbriml
Posts: 14193
Joined: Wed Jul 02, 2003 10:37 pm

Re: post time doesn't work

Tue Feb 28, 2017 7:43 am

Polot wrote:
I use to have this problem, then changed "My Date Format" in board preferences to Day Month Day, Year, time (e.g., Thu Oct 13, 2016 12:57pm) from the default (I think that is Month Day, Year, time) and that fixed the issue.


I've done that, but I still have the issue. When a forum page opens, it very briefly displays the post time correctly, then reverts to the "nn hours ago".

My time settings:
Image

Posts:
Image

I'm running Windows 10 and Chrome (both fully updated).
Time flies like an arrow. Fruit flies like a banana!
There are 10 types of people in the World - those that understand binary and those that don't.
 
User avatar
Polot
Posts: 6242
Joined: Thu Jul 28, 2011 3:01 pm

Re: post time doesn't work

Tue Feb 28, 2017 2:02 pm

scbriml wrote:
Polot wrote:
I use to have this problem, then changed "My Date Format" in board preferences to Day Month Day, Year, time (e.g., Thu Oct 13, 2016 12:57pm) from the default (I think that is Month Day, Year, time) and that fixed the issue.


I've done that, but I still have the issue. When a forum page opens, it very briefly displays the post time correctly, then reverts to the "nn hours ago".

My time settings:
Image

Posts:
Image

I'm running Windows 10 and Chrome (both fully updated).

Oh, it always shows up like "nn hour," I don't know how to change that. If you hover over the time with your mouse it will give you the exact date and time. The issue that people have is that instead of "nn hour" all the posts are labeled either as "moments ago" (even if it was posted 2 days ago) or "last year", "2 years ago" etc (even if the post was posted 4 weeks ago).
 
User avatar
JohnKrist
Crew
Posts: 1735
Joined: Sat Jan 22, 2005 11:54 pm

Re: post time doesn't work

Tue Feb 28, 2017 9:34 pm

Like Polot says, it does show nn minutes ago until one hour is reached, then it shows nn hours ago etc. This is most likely embedded in the theme as that was a mod that was available as a stand alone a few years back. I don't think there is a way to change that unless the theme is changed.
Airliners.net Crew-Head Support
5D Mark III, 7D, 17-40 F4 L, 70-200 F2.8 L IS, EF 1.4x II, EF 2x III, SPEEDLITE 600EX-RT

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot] and 2 guests

Popular Searches On Airliners.net

Top Photos of Last:   24 Hours  •  48 Hours  •  7 Days  •  30 Days  •  180 Days  •  365 Days  •  All Time

Military Aircraft Every type from fighters to helicopters from air forces around the globe

Classic Airliners Props and jets from the good old days

Flight Decks Views from inside the cockpit

Aircraft Cabins Passenger cabin shots showing seat arrangements as well as cargo aircraft interior

Cargo Aircraft Pictures of great freighter aircraft

Government Aircraft Aircraft flying government officials

Helicopters Our large helicopter section. Both military and civil versions

Blimps / Airships Everything from the Goodyear blimp to the Zeppelin

Night Photos Beautiful shots taken while the sun is below the horizon

Accidents Accident, incident and crash related photos

Air to Air Photos taken by airborne photographers of airborne aircraft

Special Paint Schemes Aircraft painted in beautiful and original liveries

Airport Overviews Airport overviews from the air or ground

Tails and Winglets Tail and Winglet closeups with beautiful airline logos